A szerződéskötés évfordulója

Érdemes feljegyezni a szerződéskötési évfordulót, ugyanis ilyenkor könnyedén válthat egy másik biztosítóra, ha a jelenlegivel nem elégedett!

Ha valamilyen okból kifolyólag biztosítót szeretne váltani, akkor a következő a teendője:

1

A lakásbiztosítási szerződést kizárólag az ügyfél mondhatja fel indoklás nélkül, és ha betartatja a szerződésbontási lépéseket, akkor a biztosítónak ezt el kell fogadnia.

2

A felmondási procedúrát ajánlott e-mailben intézni, mert így írásos nyoma marad, és jóval kisebb a valószínűsége, hogy nem kapják meg vagy elveszik.

3

Küldeni kell egy felmondó nyilatkozatot az évforduló előtt minimum 30 nappal (ez benne van a szerződésben is, illetve a biztosítótól kapott levelekben is).

4

Ennek tartalmaznia kell a szerződő fél nevét, születési idejét és helyét, a címét, a kötvény- vagy szerződésszámát, és persze a biztosító nevét.

5

Ajánlott olyan módon elküldeni a felmondó nyilatkozatot, hogy legyen róla igazolásunk, amivel a jövőben igazolni tudjuk a lakásbiztosításunk felmondásának szándékát, például e-mailen, postán vagy személyesen.

6

Ez alapján célszerű kérni a felmondás elfogadásáról is egy visszaigazolást.

Még néhány tudnivaló a biztosító váltáshoz

Előfordulhat, hogy marad valamennyi túlfizetésünk a felmondás után, ebben az esetben írásban kell megigényelni a fennmaradó összeg visszafizetését.

Ha eddig csekkel fizettük a biztosítást, akkor postai úton, máskülönben utalással teljesítik a visszafizetést.

Ha új lakásbiztosításban gondolkozik, akkor lehetőség van arra, hogy online kalkulátoron keresztül kösse meg azt, és ebben az esetben a Pannon-Safe elintézi Önnek az előző szerződés felmondását.

Ezt akkor tudjuk biztosítani, ha legalább 30 nappal a biztosítási évfordulót megelőzve küldi vissza számunkra a megbízást.

A biztosító váltásra akkor is van lehetőség, hogyha az ingatlanon jelzáloghitel van.

Ilyenkor annyi a teendő, hogy a pénzintézetet be kell jegyezni az új biztosításra, és küldeni kell erről a bejegyzésről egy igazolást a hitelező banknak.

Bízza profikra

a lakásbiztosítását!

Ha bármilyen kérdés felmerülne a lakásbiztosítással kapcsolatban keresse fel a Pannon-Safe profi szakembereit, és használja a weboldalon található online kalkulátort.

A biztosítási alkuszaik segítenek megtalálni Önnek a legkedvezőbb hazai lakásbiztosítási ajánlatot!

Gondoljon Ön is a lakásbiztosításra időben!

© XL